Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa:
Ajankohtaista koronavirustilanteesta 8.2.2021 – Koronatilanne heikkenee Kallion alueella

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen koronatilanne on heikentynyt viikonlopun aikana merkittävästi. Ylivieskassa todettiin viikonloppuna seitsemän uutta koronavirustartuntaa ja Alavieskassa yksi. Tartunnat linkittyvät viime viikolla todettuun ketjuun, johon liittyen altistumisia tapahtui Alavieskan yhtenäiskoulussa sekä Ylivieskassa Päivärinnan ja Jokirannan kouluilla. Kallion alueella on karanteenissa tällä hetkellä 150 ihmistä.  

Muista maski ja hygieniaohjeet 

Havaintojen perusteella ihmiset ovat käyttäneet esimerkiksi kaupoissa maskeja viime päivinä aiempaa vähemmän.  Myös kouluissa on havaittu maskiväsymystä. Ilmiö huolestuttaa Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntataudeista vastaavaa lääkäriä Arto Niemistä, joka painottaa, että nyt ei ole oikea aika luopua maskin käytöstä.   

–Koronavirustartuntojen riski on alueella jälleen kohonnut, joten suosittelemme vahvasti käyttämään maskeja tilanteissa, joissa yli 2,5 m turvavälin pitäminen ei ole mahdollista. Maskin käytöllä suojaat sekä itseäsi että muita. Toiselle koronavirustartunta voi olla oireeton, joillekin jopa hengenvaarallinen, Arto Nieminen muistuttaa.  

Muista myös hyvä käsi- ja yskimishygienia ja turvaetäisyys. Jos tunnet olosi vähänkään sairaaksi, pysyttele kotona ja hakeudu herkästi koronavirustestiin. 

Julkaisuaika