Ajankohtaista koronavirustilanteesta 10.2.2021

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa todettiin eilen yksi uusi koronavirustartunta, johon liittyen noin 10 altistunutta on asetettu karanteeniin.   

Tänään keskiviikkona Ylivieskassa on vahvistettu kaksi uutta tartuntaa ja Alavieskaan yksi. Tartunnan saaneet olivat jo altistuskaranteenissa, joten uusia altistuneita tartuntoihin ei liity.  

 

Joukkorokotukset käynnistyvät

Kerroimme eilen tiistaina, että joukkorokotukset koronaa vastaan alkavat helmikuussa Kallion alueella.  

Rokotukset aloitetaan v. 1941 syntyneistä ja sitä vanhemmista. Samalla voidaan rokottaa 80-vuotiaan tai sitä vanhemman kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja. Yli 80-vuotiaille annettava rokote on Pfizer/Biontechin ja myöhemmin Modernan koronarokotetta, joka on varattu erityisesti iäkkäälle väestölle.

Rokotusten ajanvaraus aukeaa torstaina 18.2. klo 9 ja aikoja voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Jos samassa taloudessa on useampi rokotettava, ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse.  

Sähköinen ajanvaraus edellyttää tunnistautumisen sen henkilön tunnuksilla, kenelle rokotusaikaa varataan. Tunnistautuminen tapahtuu esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla, varmennekortilla ja mobiilivarmenteella. Jos haluat varata ajan toisen ihmisen puolesta, ota yhteyttä ajanvarausnumeroon puhelimitse. 

Sähköinen ajanvaraus: https://kallio.terveytesi.fi (vain yli 80-vuotiaille)

Puhelinajanvaraus: 18.2. klo 9 alkaen, p. 040 635 5450 tai 040 635 5449.  

 

Aikoja on alkuvaiheessa tarjolla niukasti ja puhelinajanvaraus on auki vain silloin, kun aikoja on annettavana.  Jos et pääse läpi, yritä myöhemmin uudestaan.  

Kotihoidon asiakkaat saavat rokotusajan kotisairaanhoitajalta.

 

Alle 70-vuotiaiden, riskiryhmiin kuuluvien rokotukset

Alle 70-vuotiaiden, riskiryhmiin kuuluvien rokotukset aloitetaan viikolla 7. Ensimmäisenä rokotuksen saavat he, joilla on erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.  Tälle kohderyhmälle varattu rokote on AstraZeneca-rokotetta, jota ei anneta yli 70-vuotiaille.  

 

Tarkista eri riskiryhmien rokotusjärjestyksen tästä tästä linkistä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys

 

Puhelinajanvaraus alle 70-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville: 11.2. klo 9 alkaen, p. 040 635 5450 tai 040 635 5449.

 

Aikoja on alkuvaiheessa tarjolla niukasti ja puhelinajanvaraus on auki vain silloin, kun aikoja on annettavana.  Jos et pääse läpi, yritä myöhemmin uudestaan.  

Kun yli 80-vuotiaat on saatu rokotettua, siirrytään rokottamaan 70–80-vuotiaita ja niin edelleen.  

Rokotusten eteneminen riippuu rokotteiden saatavuudesta. Rokotteita annetaan sitä mukaa kun niitä saadaan. Seuraathan ilmoitteluamme osoitteessa www.kalliopp.fi.

Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Julkaisuaika