Ajankohtaista koronavirustilanteesta 11.2.2021  

Kerroimme eilen illalla, että Jokirannan koulu Ylivieskassa siirtyy tästä päivästä alkaen etäopetukseen koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Päätöksen taustalla on Jokirannalla tietoon tulleet kolme tartuntatapausta, jotka ovat tulleet tartuntaketjujen ulkopuolelle.  Varotoimenpiteenä koulu siirrettiin etäopetukseen tartuntatautiviranomaisen päätöksellä.  

Jokirannan koululla on todettu yhteensä 7 koronavirustartuntaa.  

Suomen epidemiatilanne on kaksijakoinen: tautitapauksia edelleen paljon – sairaalahoidon tarve vähenee 

THL kertoo, että Uusien covid-19-tautitapausten määrä on Suomessa samaa luokkaa kuin edellisellä viikolla. Epidemian hillinnässä on monella paikkakunnalla onnistuttu hyvin. Silti koronavirusta esiintyy väestössä joka puolella maata, ja useiden sairaanhoitopiirien alueella on todettu runsaasti uusia tartuntoja. 

Toistaiseksi ei ole selvää näyttöä siitä, että virusmuunnokset olisivat alkaneet kotoperäisesti levitä väestöön, mutta tämä riski on huomattava. Toisaalta sairaalahoidon tarve on laskenut jo useiden viikkojen ajan. 

Uusien tartuntojen tartunnanlähde saatiin valtakunnallisesti selvitettyä yli 60 %:ssa tapauksista. Tapauksia todetaan eniten työikäisillä, tällä hetkellä varsinkin nuorilla aikuisilla. Lähes neljäsosa kaikista tapauksista todettiin 20–29-vuotiailla. Lue lisää THL:n tiedotteesta. 

Yleisötilaisuus koronarokotuksista 11.2. klo 17.30 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL järjestää kansalaisille tarkoitetun avoimen yleisötilaisuuden koronavirusrokotuksista torstaina 11.2. kello 17.30–18.30.  

Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa THL:n asiantuntijat ylilääkäri Hanna Nohynek, ylilääkäri Tuija Leino sekä johtava asiantuntija Mia Kontio kertovat koronarokotteista, rokotusjärjestyksestä sekä rokotusten järjestämisestä.  Asiantuntijoille voi lähettää kysymyksiä kirjoittamalla ne keskusteluikkunaan tilaisuuden aikana. 

Lue lisää ja osallistu tilaisuuteen tämän linkin kautta. 

Julkaisuaika