Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 2.2.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa annetaan tällä viikolla tehosterokotuksia henkilöstölle, jotka voivat työssään altistua koronavirustartunnalle. Lisäksi ikääntyneiden asumispalvelujen ja hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön rokotukset jatkuvat. Kun nämä rokotukset on saatu päätökseen, rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen. Vielä ei tiedetä, milloin rokotetta voidaan tarjota kaikille halukkaille. Seuraathan ilmoitteluamme.  

THL on julkaissut valtakunnallisen arvion rokotusten etenemisestä, ja eilisestä alkaen THL:n sivuilla on saatavilla tieto myös rokotusten etenemisestä kunnittain. Kallion alueen rokotustilanne on seuraava: Alavieskassa rokotuksen saaneita on tällä hetkellä 53, Nivalassa 175, Sievissä 61 ja Ylivieskassa 251.  

Rokotustahtiin vaikuttaa ennen kaikkea rokotteiden saatavuus. Kalliossa rokotteita annetaan sitä mukaa kun niitä saadaan.  

Rokottamisen jälkeen 

Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvaväliä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista, hakeutua oireiden ilmaantuessa testiin sekä noudattaa myös muita ohjeita koronaviruksen torjumiseksi.  

Näin on toimittava sen vuoksi, että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, kuinka hyvin rokote estää tartuttamista. Ohjeistuksia muutetaan tiedon karttuessa, mutta toistaiseksi toimintasuositukset ovat samat sekä rokotteen saaneille että heille, joilla ei vielä ole rokotuksen antamaa suojaa.  

Rokotusten alkamisen jälkeen kestää vielä pitkään, ennen kuin väestötason immuunisuoja tautia vastaan on saavutettu ja epidemia on torjuttu. 

Huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä yskimällä ja niistämällä oikein jokainen auttaa torjumaan koronan lisäksi myös muita tarttuvia tauteja. Siksi niistä huolehtiminen on tärkeää aina. 

Lue lisää THL:n sivuilta:

THL laajentaa koronarokotusten seurantasivustoa – maanantaista alkaen saatavilla tieto rokotusten etenemisestä kunnittain 

Rokotusjärjestys ja COVID-19 -taudin riskiryhmät 

Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus 

Julkaisuaika